Info pagina's

Overtocht naar Texel
De overtocht naar Texel wordt verzorgd door de veerboten van de TESO. De Teso, wat staat voor Texelse Eigen Stoomboot Onderneming, is de trots van vele Texelaars. De onderneming is geheel in Texelse handen.
De overtocht over het Marsdiep en de Texelstroom wordt op een snelle en comfortabele manier verzorgd met 2 luxe veerboten .
Op drukke dagen wordt een halfuursdienst onderhouden, op andere dagen een uursdienst.

Vertrek vanuit Den Helder
Bij aankomst in Den Helder koopt u bij het loket uw ticket voor de overtocht. Het ticket dat u kunt kopen is altijd een retour. Het is nog handiger om het kaartje voor de overtocht vooraf on-line te kopen.

Al op het opstelterrein voor het vertrek naar Texel proeft u de vakantiesfeer. Het enthousiasme van alle Texelgangers grijpt snel om zich heen.

Vanaf Den helder vertrekken de boten elk half uur en op drukke dagen ook op de hele uren.
Het voeren van de meeuwen die met de veerboten meevliegen is altijd weer een belevenis. Het is fascinerend hoe de meeuwen het brood in hun zweefvlucht in de lucht opvangen.
Overtocht naar Texel
De overtocht duurt een kleine 20 minuten. Voor de meeste bezoekers aan Texel een goed moment om een kop koffie of iets anders te gebruiken in de salon van de veerboot. Vooral bij goed weer zijn veel reizigers te vinden in de gangborden en op de buitenbalkons om uit te kijken naar het eiland dat steeds dichterbij komt. Uitlopers van het lange Noordzeestrand zijn al snel te zien.

Tijdens de overtocht zijn er altijd wel wat toeristen die brood hebben meegenomen voor het het voeren van de meeuwen. De meeuwen maken daarbij prachtige duikvluchten om de stukjes brood uit de lucht te vangen.

Wachttijden veerboot Texel
De dubbeldeks veerboten, Dr. Wagenmaker en Schulpengat, hebben een grote capaciteit en zetten per overtocht enkele honderden voertuigen over. Alleen op echte topdagen in de vakantieperioden kunnen wachttijden ontstaan. Het reserveren van de overtocht is niet mogelijk.

Website TESO voor meer informatie...

Topaanbieders op Texel
Bungalowpark 't Hoogeland - De Koog  Texel
't Hoogeland
Vakantiehuisjes en appartementen op Texel
De Krim
Gelegen bij de gezellige badplaats De Koog - Dicht bij duin en zee
Beach Park Texel
Schitterend in de duinen gelegen vakantiepark in de kop van Texel.
Sluftervallei - TexelAccommodatie sitemap Privacy en cookies          © 2005 - 2020 Vakantieverblijf-Texel.nl
Home
 | Meer informatie...
 | Mijn Favorieten
 | Accommodatie overzicht...
 | Inloggen |