Info pagina's

Musea op Texel
Texel heeft meerdere musea en bezoekerscentra waar de toerist kennis kan maken met de bijzonderheden van de natuur, cultuur en historie van het eiland.

Het voeren van de zeehonden op het buitenterrein van Ecomare. Zeehonden worden soms tijdelijk opgevangen, andere zijn  niet meer in staat voor zichzelf te zorgen en verblijven permanent bij Ecomare. Ecomare
Bij Ecomare wordt de zorg voor en het verstrekken van informatie over de natuur op de Noord- en Waddenzee en het eiland Texel op een zeer publieksvriendelijke manier gecombineerd. De meeste toeristen doen wel een ochtend of middag Ecomare. Bekend is Ecomare van de zeehondenopvang en vogelopvang. Het publiek dromt altijd samen zodra het voeren van de zeehonden in de buitenbassins begint. De zeehonden vangen de vissen met gemak op en komen graag even op de rand van het bassin om een extra hapje op te halen. De meeuwen die in de buurt zijn, slagen er vaak in een vis weg te vangen en te verorberen elder op het terrein. Ook de historie van het eiland Texel en de zeeaquaria zijn zeer de moeite waard.
Ecomare is ook het bezoekerscentrum voor "Het Nationaal Park de Duinen van Texel". Vanuit het centrum worden vele leuke en leerzame excursies georganiseerd.

meer informatie...

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora
Dit museum staat aan De Pontweg tussen Den Burg en De Koog. Het museum is gehuisvest in de oude boerderij “Flora”. Het museum is opgezet en wordt gerund door de echte Jutters van Texel en zij kunnen u hun vondsten tonen tot 70 jaar terug. Wie kan beter tonen wat de zee aan land brengt dan de jutter zelf. Onderdelen van vergane en gestrande schepen, ladingen die overboord geslagen zijn, viswerktuig dat door de kotters op zee is verloren, losgeslagen markeringsboeien en uiteraard heel veel kleine spullen. Naast de vele tentoongestelde artikelen worden er ook met regelmaat verhalen verteld wat de jutters op hun rondzwervingen over het strand hebben meegemaakt . Ook zijn de belevenissen van de jutters vastgelegd op diverse videofims die in Flora worden gedraaid. In een ander onderdeel van het museum zijn historische landbouwwerktuigen en tractoren tentoongesteld. Ook hangen er 2.500 naamplaten in allerlei soorten en maten.

meer informatie...

Cultuurhistorisch Museum Texel
In De Waal is het Cultuurhistorisch Museum Texel gevestigd. Dit museum is gehuisvest in een oude stolpboerderij. Het leven op en rondom de boerderij is het centrale thema. Het museum beschikt over een uitgebreide collectie werktuigen, gereedschappen en machines die op het boerenbedrijf werden gebruikt. Tot voor enkele jaren gelden heette het museum nog "Agrarisch en wagenmuseum". Door groei van de collectie is de naam aangepast. Het museum beschikt echter nog steeds over een unieke collectie wagens die werden gebruikt in de landbouw en veeteelt door de jaren heen. Ook is er aandacht voor Texel schapeneiland. De smederij, die onderdeel is van het museum, stookt nog met regelmaat het vuur hoog op voor het verzorgen van demonstraties.

meer informatie...

In en rondom molen De Traanroeier in Oudeschild is het Cultuurhistorisch Museum Texel gehuisvest. Maritiem- en Juttersmuseum
In Oudeschild bij "Molen de Traanroeier" is het maritiem- en juttersmuseum te vinden. Alles wat te maken heeft met het jutten op het Texelse strand wordt hier verteld en getoond. Door de jaren heen is een rijke verzameling ontstaan van aangespoelde en op het strand gevonden spullen.

Een gedeelte van het museum is ingericht voor de historie van het reddingswerk op zee vanaf het Texelse land.
In de visserijhoek wordt getoond op welke wijze de Texelse visserij op zee zich door de afgelopen jaren heen heeft ontwikkeld.

De TESO (Texelse Eigen Stoomboot Onderneming) bestaat ruim 100 jaar. Voor Texel is een goede verbinding met het vaste land van groot belang. In het museum in Oudeschild wordt de historie in beeld gebracht.

meer informatie...

Oudheidkamer Texel
In een prachtig historisch pand aan de Kogerstraat in hartje Den Burg is de Oudheidkamer Texel te vinden. Ga dit pand binnen en de historie van eeuwen terug komt op u af. Elke ruimte op zich is verrassend zoals de woonkamer, slaapkamer met bedstee, de wijnkelder en keuken. Alle ruimtes zijn met authentieke details aangekleed.

meer informatie...Topaanbieders op Texel
Bungalowpark 't Hoogeland - De Koog  Texel
't Hoogeland
Vakantiehuisjes en appartementen op Texel
De Krim
Gelegen bij de gezellige badplaats De Koog - Dicht bij duin en zee
Beach Park Texel
Schitterend in de duinen gelegen vakantiepark in de kop van Texel.
Sluftervallei - TexelAccommodatie sitemap Privacy en cookies          © 2005 - 2020 Vakantieverblijf-Texel.nl
Home
 | Meer informatie...
 | Mijn Favorieten
 | Accommodatie overzicht...
 | Inloggen |