Info pagina's

Honden op Texel
Texel is een ideaal eiland voor een vakantie met de hond.
Op veel vakantieparken en bij andere logiesvertrekkers bent u met uw viervoeter van harte welkom.

Op het strand op texel kunt u lange wandelingen maken met uw loslopende hond.Losloopgebieden
In tegenstelling tot veel andere streken in Nederland is het op Texel op veel plekken mogelijk een wandeling met uw hond te maken in een zogenaamd losloopgebied.
Grote losloopgebieden zijn er onder andere in de bossen in de zogenaamde "Dennen van Texel".

Langs het strand mag de hond loslopen op de niet bewaakte strandgedeelten. Gezien de lengte van het 30 kilometer lange Noordzeestrand, zijn er dus lange stukken dat uw hond vrij kan lopen en rennen. In vrijwel alle strandpaviljoens wordt u met uw hond gastvrij ontvangen en meestal staat er al een bak fris water klaar zodat de hond zijn dorst kan lessen.

Duinwandelingen zijn in het algemeen beperkt mogelijk en dan vooral buiten het broedseizoen van de vogels. Hier geldt in alle gevallen dat de hond wel op de duinpaden moet blijven en niet gaat jagen op vogels en konijnen die zich in de duinflora ophouden.

Texel is een natuurrijk eiland met veel vogelgebieden. Het is belangrijk dat u de vrijheid die geboden wordt om uw hond vrij te laten lopen goed gebruikt. Houdt uw hond dus vast waar dat staat aangegeven en laat deze ook niet los in bijvoorbeeld gebieden met veel weilanden met schapen e.d.

Kosten
Voor uw hond hoeft u niet extra te betalen voor de overtocht naar Texel. Houdt u wel rekening met kosten die uw logiesverstrekker extra in rekening kan brengen voor het meenemen van uw hond. Informeer ook altijd vooraf of u met uw hond welkom bent.

Verzorging en hulp
Zorg dat u bij uw verblijf voor uw hond altijd de eigen hondenmand of dekens meeneemt. Geen enkele logiesverstrekker zal het op prijs stellen wanneer u uw hond toelaat op banken en bedden. Na u komen er weer andere gasten die graag gebruik willen maken van een goed verzorgde accommodatie.

In geval van nood is er de mogelijkheid uw hond onder te brengen bij het dierenpension op Texel.

Mocht u gezondheidsproblemen ondervinden met uw huisdier dan kunt u terecht bij de parktijk van de dierenartsen in Den Burg. Uw logiesvertrekker kan u zeker verder helpen voor telefoonnummers en openingstijden.

Zoals overal in Nederland komen ook op Texel teken voor in onder meer de bossen en duinen. Controleer uw hond zeker wanneer deze vrij heeft kunnen wandelen en dus veel bij en onder struiken gesnuffeld en gelopen heeft.

Topaanbieders op Texel
Bungalowpark 't Hoogeland - De Koog  Texel
't Hoogeland
Vakantiehuisjes en appartementen op Texel
De Krim
Gelegen bij de gezellige badplaats De Koog - Dicht bij duin en zee
Beach Park Texel
Schitterend in de duinen gelegen vakantiepark in de kop van Texel.
Sluftervallei - TexelAccommodatie sitemap Privacy en cookies          © 2005 - 2020 Vakantieverblijf-Texel.nl
Home
 | Meer informatie...
 | Mijn Favorieten
 | Accommodatie overzicht...
 | Inloggen |