Info pagina's

Texel

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Het heeft een lengte van ca. 25 kilometer en is op het breedste deel bijna 15 kilometer breed. Het eiland Texel is een gemeente in de provincie Noord Holland. Met name het toerisme en de landbouw zijn belangrijk voor de Texelse economie.

De Noordzee- en Waddenkust is uiteraard zeer geliefd door toeristen. Maar zeker ook de de fraaie en zeer gevarieerde natuur is voor veel mensen de reden om Texel te bezoeken.

Texel heeft ca. 14.000 inwoners die voornamelijk wonen in de verschillende dorpen en buurtschappen die verspreid liggen over het eiland.

Door het bijna 30 kilometer Noordzeestrand is Texel al van oudsher aantrekkelijk voor toeristen. Het "eilandgevoel" geeft de bezoeker direct een gevoel van rust. Verder zorgt de snelle en betaalbare overtocht dat het eiland in alle jaargetijden goed bezocht wordt. Hierdoor is Texel ook voor een lang weekend of midweekje prima te doen. Door het relatief grote oppervlak van Texel zijn er nog steeds veel plekken op het eiland waar u heerlijk en in alle rust kunt wandelen en fietsen.

Naast strand en natuur biedt Texel nog veel andere mogelijkheden voor de vakantieganger. Er zijn meerdere musea en ook worden jaarlijkse verschillende evenementen georganiseerd. Muziek, sportief, theater, culinair voor eenieder is er wel een evenement dat zal aanspreken. In de zomer worden door de plaatselijke middenstand gezellige braderie├źn gehouden.

Het aantal winkels en horecagelegenheden is groot en divers. Met elk budget en voor elke smaak kunt u voldoende aan uw trekken komen.

Uitgaan is vooral goed mogelijk in badplaats De Koog en hoofdplaats Den Burg. Tijdens het vakantieseizoen is er tot in de diepe uren vervoer over het eiland.

Buitenvertier is uiteraard volop mogelijk op het strand, in de bossen en op het water.
Andere leuke uitjes zijn bijvoorbeeld een tochtje met een viskotter op het Wad of een bezoekje aan Kaasmakerij, Schapenboerderij, Texelse bierbrouwerij of een keuze uit de vele andere mogelijkheden.
Bekijk de tips tips voor een heerlijke vakantie op Texel!

Topaanbieders op Texel
Bungalowpark 't Hoogeland - De Koog  Texel
't Hoogeland
Vakantiehuisjes en appartementen op Texel
De Krim
Gelegen bij de gezellige badplaats De Koog - Dicht bij duin en zee
Beach Park Texel
Schitterend in de duinen gelegen vakantiepark in de kop van Texel.
Sluftervallei - TexelAccommodatie sitemap Privacy en cookies          © 2005 - 2020 Vakantieverblijf-Texel.nl
Home
 | Meer informatie...
 | Mijn Favorieten
 | Accommodatie overzicht...
 | Inloggen |