Info pagina's

Texel fietseiland
Texel is een fietseiland bij uitstek. Het afwisselende landschap van duinen, bossen en polders wordt doorsneden met vele tientallen kilometers fietspad. Het fietspad door de Dennenbossen en onderlangs de duinen van zuid naar noord is erg populair. Ook de verbinding tussen alle dorpen onderling is geheel over fietspaden af te leggen. Bij de uitvoering van de Deltawerken is langs de gehele Waddendijk een fietspad aangelegd. Dit pad ligt grotendeels aan de Waddenkant en geeft u daarmee een schitterend uitzicht over de Waddenzee. Bij elk getij ziet het Wad er anders uit. Waar u ook uw verblijf op Texel doorbrengt, een fietspad is altijd ergens dicht in de buurt.

Fietsroutes over Texel
Overal op het eiland vindt u verkooppunten van de verschillende fietsroutes. Met het uitgebreide netwerk van fietsknooppunten kunt u eenvoudig uw eigen routes uitstippelen. Op deze manier kunt u alle uithoeken van het eiland bereiken en genieten van de grote gevarieerdheid van het landschap. Langs de fietsroutes zijn op meerdere plekken rustplekken gemaakt. Ook kan met de fiets op een prima manier het startpunt worden gevonden voor de verschillende uitgezette wandeltochten over het eiland.

Ontdek de Texelse natuur per fiets
De fiets is een prima vervoermiddel om de natuurgebieden op Texel te verkennen. Zo is het fietspad dat het "natuurgebied Waal en Burg" doorkruist een prachtige route om te zien hoe de natuur op Texel steeds verder wordt verbeterd. In dit natuurgebied kunt u vanaf het dijkje genieten van de vele vogelsoorten die er hun voedsel zoeken en jongen groot brengen.

Mountainbiken op Texel
In de Texelse bossen zijn diverse mountainbike routes uitgezet. Texel werkt aan een ambitieus plan om het aantal routes drastisch uit te breiden en daarmee het grootste aaneengesloten mountainbike traject van Nederland te realiseren.

Fiets huren op Texel
Brengt u geen eigen fiets mee? Geen probleem. Al direct bij aankomst op Texel met de veerboot vindt u het eerste verhuurpunt van fietsen. Fietsen zijn overal op Texel te huur. Vaak bij uw logiesverstrekker, maar zeker ook in de verschillende dorpen en in de echte toeristische gebieden.
Fietsen zijn te huur in allerlei soorten en maten. Een gewone fiets met of zonder versnelling, moutainbikes, tandems, kinderfietsen, hondenkarren en tegenwoordig ook meerdere soorten e-bikes.
Over het algemeen zijn de fietsen van recente datum zodat u onbezorgd uw fietstochten kunt maken.
Met uw fiets op het strand is meestel niet toegestaan. In de dorpen en bij de strandafslagen zijn vrijwel altijd voldoende stallingsmogelijkheden.

Topaanbieders op Texel
Bungalowpark 't Hoogeland - De Koog  Texel
't Hoogeland
Vakantiehuisjes en appartementen op Texel
De Krim
Gelegen bij de gezellige badplaats De Koog - Dicht bij duin en zee
Beach Park Texel
Schitterend in de duinen gelegen vakantiepark in de kop van Texel.
Sluftervallei - TexelAccommodatie sitemap Privacy en cookies          © 2005 - 2020 Vakantieverblijf-Texel.nl
Home
 | Meer informatie...
 | Mijn Favorieten
 | Accommodatie overzicht...
 | Inloggen |